İstanbul ve Üniversite yazımızın ardından çeşitli yorumlar ve sorular geldi. Bunları derleyip sizinle paylaşmayı uygun gördük.

Bu yazımızda neden sadece Vakıf Üniversitelerinin listesi var?

Devlet üniversitelerini yeterince tanıdığımızı düşünmemizden.

Listedeki Üniversite sıralaması hangi kriterlere göre yapıldı?

Bu yazıyı yayınlamadan bu konuyu çok düşündük ve herhangi bir sıralama tekniği gözetmeksizin, öğrencilere ve genel olarak istanbullulara bildikleri Vakıf Üniversitelerini ezbere bize söylemelerini istedik. Bu sıralama böyle çıktı.

 

 Yayınlamış olduğunuz yazı ister istemez Vakıf Üniversitelerinin reklamını yapıyor olduğunuzu düşündürüyor, amacınız bu Üniversitelerin reklamını mı yapmak gerçekten?

İstanbul?daki Vakıf Üniversitelerini konu alan yazımızın amacı kesinlikle bu Üniversitelerin reklamını yapmak değil. Sitemizin Eiğitim bölümünde yayınlanmış olan ?İstanbul ve Üniversite? yazımız dikkatli okunduğunda tüm Üniversitelere eşit mesafede durduğumuz ve hepsinin İstanbul?un ve ülkemizin Kültür ve Bilim  hayatına önemli katkıları olduğu vurguladığımızı görebilirsiniz. Ayrıca paralı üniversite eğitimini destekliyoruz eleştirisi gerçekleri yansıtmıyor. Vakıf Üniversiteleri Ülkemizin bir gerçeği ve biz buna okurlarımızı bilgilendirmeyi amaçlayan bir yazıyla değinmek istedik.

Bu konuda yapılan en büyük yanlış bu Üniversiteleri ?özel? üniversite diye adlandırmak. Ülkemizde daha henüz Özel Üniversite konusunda yasal bir düzenleme yapılmadı. ?Paralı? eğitim konusunda çekinceleri olan insanlarla karşılaşmak mümkün, fakat bu üniversitelerin gerçekleştirdiği sosyal projeleri takip edenler Vakıf Üniversitelerinin ülkemizde önemli bir açığı kapattığı düşüncesinde. ?Sürekli Eğitim Merkezleri? bunun en iyi örneklerinden biri. Bu merkezlerde, eğitimini arzu ettiği yere kadar götürememiş pek çok vatandaş kendisine iş imkanı sağlayabilecek çeşitli sertifika programlarına katılabilmekte.

Son 10 yılda toplumumuzda çok önemli değişiklikler oldu, 2000?li yılların başlarında Vakıf Üniversitelerini ?öcü? olarak gören zihniyetin yerini özellikle (başta İstanbul?da olmak üzere toplumun vazgeçilmez bir parçasına dönüştü.

Bir okurumuzun uyarısı sayesinde İstanbul Şehir Üniversitesi ve Süleyman Şah Üniversitesi?ni listemize eklemeyi unuttuğumuz fark ettik.

Bizi muntazaman takip eden dikkatli okurlarımıza sonsuz teşekkürler.